de kunstenaar

 

De kunstenaar

 

             

Als kind plukte ik bloemen uit de tuin van mijn vader. Bij het zien van de schoonheid van deze bloemen droomde ik weg. Ik schikte de bloemen in een vaas. Later besefte  ik dat toen al een eerste stap voor mijn toekomstige carrière werd bepaald.

Het pallet aan vormen, kleuren en geuren van bloemen is uniek. De natuur is het mooiste kunstwerk op deze aarde. Het prikkelt al mijn zintuigen. In mijn werken zie je dat terug. Organische lijnen vloeien uit mijn handen. De meest gewaagde kleurencombinaties zie ik in de natuur, deze inspireren mij en pas ik toe.

Levenservaringen en ontmoetingen met mensen geven betekenis aan mijn werk.

Dit alles geeft mij kracht, vaart en energie om steeds weer te creëren.

Met een kritische blik kijk ik naar de maatschappij. Thema’s als aids, lhbtqia+, femicide, vluchtelingen, vrijheid,  kindermisbruik R.K. raken mij en vertaal ik in vormen en kleuren, dat is mijn taal. Ik geef op deze wijze uiting aan mijn emoties.

Mijn taal kan een ieder op eigen wijze interpreteren en als een eigen beleving ervaren. Raakt de beleving in een van mijn  verbeeldingen jouw emotie, dan is dat het grootste compliment.

Mijn manier van werken zowel op het twee- als driedimensionale vlak is veel experimenteren met verschillende materialen. Het transformeren van al eerder dienst gedane  materialen en voorwerpen vind ik een uitdaging. Maar ook voorwerpen waar ik een emotionele binding mee heb, pas ik veelal toe in mijn werk. Voor mij is de weg, het proces het ultieme doel om tot een resultaat te kunnen komen.

Michielsen werkt expressief en schildert met een lijnvoering die wordt gekenmerkt door een organisch karakter.

Zijn kunst verbeeldt theatrale levenservaringen en ontmoetingen. De veelal kleurrijke werken zijn dynamisch van schriftuur.

Niet het begin, van waaruit, is van belang, maar na verdieping, waarbij het veranderingsproces  geschiedt, resulteert in zijn uitingen op het twee –  en driedimensionale (mixed media) vlak. Van groot belang is de energie, vaart, kracht en snelheid, die hij in het uiteindelijke resultaat vastlegt.

Hij volgt de weg van zijn emoties.