biografie

Biografie Erwin Michielsen

Erwin Michielsen, geboren 28 juni 1959 te Weert, behaalde na het doorlopen van de HAVO, de hoogste graad in de bloemsierkunst (meester-opleiding te Vught). Gevolgd door de lerarenopleiding (H.A.S. in ’s Hertogenbosch).

Erwin is daarna 20 jaar  als docent verbonden geweest aan de Heliconopleiding te Vught, waar hij o.a. bloemsierkunst en kunstgeschiedenis doceerde. Zijn passie voor kunst groeide gestaag.

In 1995 opent hij samen met zijn levenspartner Ger Hoebers een galerie in Horst LB met florale arrangementen, glasdesign en mixed media (combinatie van schilderkunst en organische materialen).

In 2000 gaan de deuren open van het privétheater; Théâtre Floral. Michielsen en Hoebers geven 10 jaar lang kunstzinnige performances, waarin alles om beleving draait.

Niet alleen als autodidact maar ook na het succesvolle afsluiten van de Academie van Schone Kunsten te België uit Michielsen zijn expressie in het 2-dimensionele vlak. Kleurrijke doeken vol emotie verwijzen o.a. naar zijn verleden. Theatrale composities met een geheel eigen visie en emotie vormen een belangrijk aspect binnen zijn werken sinds 2000.